יקב ברבדו

logo bravdo

רעיון הקמת היקב היה של זורי ארקין, מהנדס מזון במקצועו וגם חתנו של פרופסור בן עמי ברבדו. פרופסור ברבדו הוא מומחה בעל שם עולמי בגפן ויין. זורי, שמגיע מרקע חקלאי בעצמו הבין את פוטנציאל הידע של הפרופסור וחבר אל תלמידו של בן עמי, פרופסור עודד שוסיוב שעבודת הדוקטורט שלו עסקה בביוכימיה של ארומת היין. בשנת 2001 הוחלט על הקמת יקב estate הממוקם בלב ליבם של הכרמים של משפחת שוסיוב. ערכי היקב הם שילוב בין הידע האקדמאי הנרחב של הפרופסורים ובין מסורת עבודת האדמה רבת השנים של שתי המשפחות.

נלהבים וסקרנים בצרנו לראשונה ענבי קברנה סוביניון בשנת 2001. התחלנו עם ייצור כ-2000 בקבוקים מחלקה בוגרת שננטעה בשנת 1989 בסמוך ליקב. הבקבוקים הראשונים בוקבקו במכונה ידנית קטנה ועל הסגירה הופקד פרופסור בן עמי ברבדו. מים רבים זרמו מאז וכיום אנו מייצרים כ-70,000 בקבוקים בשנה. במשפחת היינות שלנו תוכלו למצוא קברנה סובניון, מרלו, שיראז, קופאז׳ (בלנד), סובניון בלאן, רוזה ושרדונה. בסדרת הפרימיום שלנו ״לנדמארק״ ישנם שני יינות: מרלו ו-2B. היקב כשר החל משנת 2007.

היקב שלנו הוא יקב estate, כלומר יקב הממוקם בתוך כרמיו. הכרמים שלנו: כרם לבן, כרם צבי, כרם נחל שחם, וכרם לוח גזר נבדלים בזנים הנטועים בהם. היינות שלנו הם יינות Singel Vinyard, יינות המיוצרים תמיד מאותו הכרם.

יין קברנה סוביניון פנטסטי בעל גוף מלא, צבע אדום כהה ארגמני ופאלטת טעמים רחבה של שזיף, פירות יער גרגריים שחורים, עשבי תיבול, זית שחור ומנטה, עם רמיזה של פלפל ירוק ופלפל שחור. יין סוביניון אשר יושן 12 חודשים בחביות עץ אלון חדשות, רובן צרפתיות וחלקן הקטן אמריקאיות ליצירת שילוב מנצח בין טעמי הפרי לארומות העץ

נפח: 750 מל'

סוביניון בלאן חד וכיף לשתיה מכרמי הייקב הסמוכים לתל גזר. היין עובר תסיסה איטית קרה ומבוקרת. לשתות בשנת הבציר. בציר 2020.

יין אדום אשר עשוי 100% ענבי שיראז. יין ים תיכוני, בעל גוון עז ומורכבות רבה המשלבת פרי בשל ועסיסי, תיבול ים תיכוני ורכות מן החביות.

מאופיין במורכבות רבה. כמו כן, היין מיושן 12 חודשים בחביות עץ אלון והוא אידיאלי לשתייה בשנים הראשונות לאחר שנת הבציר.

נפח: 750 מ"ל.

ברבדו רוזה הינו יין רוזה קליל וצעיר. המשלב פרחוניות של פרחי הדרים ודובדבן צעיר. מיוצר מ-100% ענבי מרלו, אשר נבצרו מוקדם כך שהתקבל פרי בעל סוכר נמוך וחומציות טבעית גבוהה. היין תסס בטמפ' נמוכה וכך התקבל יין עדין, צעיר, קליל ומרענן.

נפח: 750 מ"ל. כהל: 13%.

בלנד המורכב מ-50% מרלו, 20% סירה, 15% פטיט ורדו, 15% פטיט סירה. בעל מרקם קליל רך וחלק. זהו יין אדום שמתאים גם לחודשי יולי ואוגוסט. מוכן לשתיה בשנים הראשונות לאחר הבציר.
בלנד של 65% שרדונה, 35% סוביניון בלאן. יין קליל ואלגנטי. בעל רעננות וארומות נעימות. מתאים לשתיה בסמוך לזמן הבציר.
בלנד מענבי מרלו ומרסלן מחלקת כרם צעירה בכרמי יוסף, בציר מוקדם וסלקטיבי. זהו יין שמח בעל אופי קליל, פרחוני, וארומת פרי מתקתקה, המתאים לשתייה בכל סיטואציית בילוי.

ברוכים הבאים

האם את/ה מעל גיל 18?

מכירת אלכוהול מותרת מעל גיל 18

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות