יקב רמת הגולן הוא הראשון שקם ברמת הגולן, הוא נוסד ב 1983 על ידי 8 קיבוצים ומושבים.
מיום ההקמה ועד היום, ממשיך היקב להעמיק ולהטביע את חותמו בעולם היין הישראלי. הקמתו שינתה את מפת היין המקומי ותפיסת האיכות בתודעת הצרכן הישראלי.
ליקב ארבע סדרות עם מגוון של זנים וסגנונות – הר חרמון, גולן, גמלא וירדן.
ארץ היין – פילוסופיית היצירה
הידע שלנו על אזור רמת הגולן מתפתח כל הזמן, אנשי הכרמים והייננים מאפשרים לנו הזדמנויות לייצר סוגים וסגנונות שונים של יין.
כל יין שאנו עושים הוא חלק מפאזל, הוורסטיליות של האזור נדירה בעולם היין, כך שהפאזל הזה מורכב באופן מיוחד. ככל שאנו לומדים, האמונה שלנו בפוטנציאל העצום של רמת הגולן כאזור גידול יין מעולה רק הולכת ומתחזקת.
לדברי ויקטור שונפלד, היינן הראשי של היקב, “ליין יש תחושה של מקום. אפשר לחוש את האזור ממנו הגיע בטעם, בריח ובצבע. ביין אצורים תרבות המקום, השפה, הריחות והאנשים”.
החזון
להוביל את תרבות היין האיכותי בישראל עבורנו זאת לא סיסמה; אלא כוונה ודרך חיים של כל אחד ואחת מאיתנו ביקב.
זה מתחיל משלב לימוד הטרואר שלנו, דרך יצירת היין שלנו, וכלה במסרים ובפעילויות ייחודיות שאנו עושים עבור ציבור צרכני היין האיכותי וציבור העוסקים בתחום המקצועי של היין.
היין שלנו הוא ביטוי של גורמים רבים. אנו מנסים לייצר יין שיאפיין אותנו, את רמת הגולן: את הקרקע הוולקנית המיוחדת שלנו; את סערות השלג בחורף, ואת ימי הקיץ הארוכים והחמים והלילות הקרים; את אנשי הכרמים, חרוכי הרוחות וצרובי השמש; ואת צוות הייננים שלנו, על ניסיונם העשיר, יכולותיהם והיצירתיות של כל אחד ואחת מהם.
הכרמים שלנו
ליקב כ- 6,300 דונם של כרמי יין מניבים, נכון להיום, ליקב רמת הגולן 19 זנים נטועים, שביניהם החלקה הוותיקה ביותר שרדונה כרם אודם. הכרמים מחולקים ל- 456 חלקות ותת חלקות.
מרגע הגדרתה, כל חלקה ממופה ומקוטלגת ונמצאת במעקב מתמיד של פרמטרים שונים כגון מיפוי מוליכות קרקע, מיפוי צימוח, בדיקות מצב מים בגפן ועוד. מהידע שנאסף לאורך השנים ניתן ללמוד על אפיוני החלקה, יכולותיה, מהלך התפתחותה ובריאותה. מידע זה הינו כלי חיוני לקבלת החלטות במהלך השנה ובעת הבציר.
החלקות נבצרות בנפרד ונקלטות במיכלי נירוסטה בנפרד כדי לשמור על זהותן וייחודן עד “הבלנד” הסופי. ממבחר כה גדול של חלקות קטנות היינן יכול לבחור את המתאימות לו ביותר ליין הרלוונטי.
ההחלטה לבקבק יינות מכרם יחיד התקבלה ביקב רק לאחר שנים רבות של מעקב ולמידה של הייחוד והפוטנציאל של כל כרם וכרם. יינות כרם יחיד מופקים רק בבצירים בהם חומר הגלם יוצא דופן ואופי הטרואר של הכרם בא לידי ביטוי באופן מובהק ביין.
יין אדום ישראלי, כשר ומשובח מסדרת ירדן, אשר עשוי ענבי סירה ומאופיין בארומות מסקרנות של פירות שחורים בשיא בשלותם, עם גוף מלא המתפאר בריכוז טעמים ורמיזות לשוקולד מריר, אדמה, בשר מעושן, תבלינים, טבק ואניס.
כהל: 14%.
נפח: 750 מ"ל.
יין אדום ישראלי וכשר המופק מענבי קברנה סוביניון הגדלים באקלים הקר ברמת הגולן. היין מציג מורכבות של שכבות גרגרי יער, דומדמניות שחורות, שוקולד ועץ אלון.
בנוסף, היין מבית יקב ירדן, התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, מה שהקנה לו את הטעם הייחודי.
בציר: 2021.
כהל: 14.5%.
נפח: 750 מ"ל.
כשר.
יין אדום ישראלי וכשר המופק מענבי קברנה סוביניון הגדלים באקלים הקר ברמת הגולן. היין מציג מורכבות של שכבות גרגרי יער, דומדמניות שחורות, שוקולד ועץ אלון.
בנוסף, היין מבית יקב ירדן, התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, מה שהקנה לו את הטעם הייחודי.
בציר: 2020.
כהל: 14.5%.
נפח: 750 מ"ל.
כשר.
יין ישראלי גמלא בלנד אדום (כשר) מיוצר משילוב הזנים הבורדולזים הקלאסיים, קברנה סוביניון (66%), מרלו (19%), קברנה פרנק (6%), מלבק (5%) ופטי ורדו (4%). כל הענבים נבצרו מכרמי היקב. הבלנד התיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות. בנוסף, יין זה מציג מארג ניחוחות של פרי בשל, תבלינים, שוקולד ואדמה. היין ימשיך להשתפר ולהתיישן בבקבוק כעשור משנת הבציר. כשר. 750 מ"ל. 13% כהל
קיים במלאי
ירדן ברוט רוזה מבעבע המורכב מזני הענבים שרדונה ופינו נואר מציג ניחוחות ארומטיים של תות שדה ושמנת, לצד מאפיינים של ורדים רעננים ופרי הדר, כשברקע רמזים לבגט קלוי. יין רוזה זה שמציג צבע סלמון מרהיב, הינו יין מבעבע מורכב ומלא טעם ורעננות, כזה שישתלב בצורה נהדרת בכל חגיגה.
בציר: 2016.
נפח: 750 מ"ל.
ירדן ברוט רוזה מבעבע המורכב מזני הענבים שרדונה ופינו נואר מציג ניחוחות ארומטיים של תות שדה ושמנת, לצד מאפיינים של ורדים רעננים ופרי הדר, כשברקע רמזים לבגט קלוי. יין רוזה זה שמציג צבע סלמון מרהיב, הינו יין מבעבע מורכב ומלא טעם ורעננות, כזה שישתלב בצורה נהדרת בכל חגיגה.
בציר: 2018.
נפח: 750 מ"ל.
יין אדום המיוצר כולו מענבי קברנה פרנק שגדלו בשני כרמים במרכז הגולן בגובה 600-700 מטר המאושרים בתקן בר קיימא. זהו יין ירדן קברנה פרנק הראשון שיוצר ביקב. כמו כן, היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי .הוא מציג ניחוחות פרי אדום בשל של פטל, תות עץ ודובדבן חמוץ, לצד תבלינים, פרחים, רמזים של פלפל לבן ופלפל ירוק טרי, כשברקע עץ אלון צרפתי. זהו יין בעל גוף מלא, רענן וארומטי , מלא טעם ואלגנטי.
בציר: 2018
יין אדום עשוי מענבי קברנה פרנק שגדלו בשני כרמים במרכז הגולן בגובה 600-700 מטר המאושרים בתקן בר קיימא. זהו יין ירדן קברנה פרנק הראשון שיוצר ביקב. כמו כן, היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי .הוא מציג ניחוחות פרי אדום בשל של פטל, תות עץ ודובדבן חמוץ, לצד תבלינים, פרחים, רמזים של פלפל לבן ופלפל ירוק טרי, כשברקע עץ אלון צרפתי. זהו יין בעל גוף מלא, רענן וארומטי , מלא טעם ואלגנטי.
בציר: 2019
בואו לקרוא עוד
האם את/ה מעל גיל 18?
מכירת אלכוהול מותרת מעל גיל 18
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות